divendres, 2 de març del 2012

CAMP NOU: REMODELACIÓ vs NOVA PLANTA. NO ENS DISTREGUIN.

Els darrers dies s'ha viscut una efervescència al voltant de l'Àrea Patrimonial. Dimecres per la tarda en Raül Llimós entrevistava al Primer Toc al Vicepresident Jordi Moix. Tractant sobre els projectes al voltant del Camp Nou manifestava:
"Estem endegant un estudi de mercat entre els socis i abonats, sobretot, per veure el que tenim ara, i el que l'estadi pot físicament pot contemplar que pot fer."
"La part de seients i serveis d'empresa te un potencial de millora considerable i passa per que hi ha algun nombre de llotges més que es poden fer, què és el que estem analitzant, sense tocar seients."
"Això podrem fer-ho, i és factible fer-ho, amb una reforma interior. Però per plantejar-ho, i estar convençuts, tenim que tenir la informació de que els nostres associats, i propietaris del Club volen, i en quant més i en quant menys."
"S'hi podrien crear més seients a l'Estadi? És una variable del plantejament inicial, que es pot fer o no fer. Part de l'estudi de mercat que estem fent, que estem dissenyant ara, volem incorporar aquest "input", per què hi han dues reflexions. Fer més seients, quan l'estadi l'estem omplint 80 o 85.000. I seran seients que estaran a la part alta, per tant la visibilitat no serà la millor i es podrien fer per la part que estem a tribuna. Amb lo que caldria tocar la coberta, i això és pot fer però és una complexitat, i jo tinc dubtes si això cal fer-ho. Si paga la pena o no, però abans de decidir-ho preferim preguntar."

Revista Barça, n.55 març 2012
L'endemà ens vam llevar amb notícies al Mundo Deportivo on s'anava més enllà, plantejant la construcció de un nou estadi (fet que es desmentia des del club en un altre mitjà). Portem tres dies de noticia, contra-noticia i enquestes obertes en els mitjans. Fins i tot ubicant un procés de requalificació a les Corts, que duraria dos anys, on estarien implicats el Club, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament. És curiós que al número del mes de març de la revista Barça del propi Club hi hagi una entrevista amb en Jordi Moix on no s'intueix cap d'aquest temes.

Com el projecte Foster, presentat dos anys abans de les eleccions d'acomiadament d'en Joan Laporta, aquest és doncs un projecte que s'escapa de l'actual mandat amb el que, si no se n'ha parlat en dos anys, ja en parlarem. Abans caldrà enllestir el tema del Palau Blaugrana, no?. Nosaltres només comptem amb el termini d'aquest mandat d'en Sandro Rosell, tot mirant al Camp Nou d'on volem ser abonats. En aquest temps seria bo que acompleixin les promeses i espectatives electorals, i creiem que
no ho seria augmentar l'aforament en 10.000 o 15.000 les localitats tot reduint la proporció d'abonats al 75%. Cal que bona part dels inscrits a la Llista d'Espera que ja ho eren en les passades eleccions tinguin un abonament adjudicat des del Club abans del 2016, només cal dedicar-hi uns 800 abonaments anuals, o recuperar el 1.800 que s'han perdut els darrers nou anys i assignar-hi el 225 abonaments anuals que es retornen anualment.

El dimecres 29 de febrer també ens vam assabentar, això si només en la edició impresa del Mundo Deportivo en un article d'en Francesc Perearnau, que el publicitat any de cens s'allargarà ara fins a desembre de 2013. O sigui que no cal comptar que afecti en la distribució d'abonaments d'aquest any, i el segon lliurament d'abonaments a la Llista d'Espera, que es mourà en els marges del que s'ha tancat ara. Si tornen a ser només 197 abonaments hi haurà un munt de socis no-abonats que estarà descontents, mal informats i als que potser no se'ls ha consultat directament res.

3 comentaris:

  1. Fóra bo que ens consultessin sobre una possible ampliació del Camp Nou, encara que penso que nosaltres tampoc demanem aixó. Simplement volem que les noves mesures posades en marxa per aquesta Junta comencin a donar els seus fruits i es puguin assignar als inscrits a la llista d'espera, com a mínim uns 500-600 abonaments cada temporada. Haurem d'estar molt a sobre d'aquests senyors, perquè em sembla que aquest "boom patrimonial" només respon a una cortina de fum per distreure l'atenció del soci del Barça.

    ResponElimina
  2. En la revista del Barça (mes de febrer 2012) es comenta, en l'article que parlar sobre la llista d'espera dels abonaments, que el canvi de titularitat per part de dos socis (sense parentiu= possible compra-venta que fa retrassar la llista d'espera) nomes la podran fer els socis que portin 5 anys com a socis, i la mesura nova, es que exigeixen que portin 2 anys en la llista d'espera.

    Tot i que aquesta mesura es possitiva, la meva pregunta es la següent: per què no prohibeixen el canvi de titularitat (en persones sense parentiu) sense cap excepció?
    1-afany recaudatori : donat que si es fa aquest canvi de titularitat sense parentiu s'han d'abonar 6 temporades a fons perdut.
    2- per tenir un via per fer passar a la gent que els interessi al club.

    Força Barça

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dels corrents d'opinió que hi ha dins del nostre grup: que s'elimini el traspàs d'abonaments per canvi de nom entre persones sense parentiu. Pot ser una mesura radical per eliminar el mercadeig de compra-venda d'abonaments. El que no ens acaba de convencer és que amb les mesures que ha anat prenent successivament aquesta Directiva, sembla que s'orienti aquesta revenda cap als inscrits de la Llista d'Espera. No creiem que hagi de ser una via per reduir-ne el nombre de inscrits.

      Elimina