diumenge, 18 de març del 2012

POSSIBILITATS D'UNA PERMUTA AMB ELS TERRENYS D'ESPORTS U.B.

Comparació dels terrenys d'Esports UB i del FCB
No tenim notícia de les consultes als socis sobre la reforma del Camp Nou que va descriure en Jordi Moix fa dues setmanes.
Tot i això, estudiem la idea de projecte que s'ha llençat aquesta setmana de permutar els terrenys esportius de la Universitat de Barcelona al nord de la Diagonal pels dels del Barça a Les Corts, suposem que només una part proporcional metre quadrat per metre quadrat. La parcel·la és més petita, sembla que tot just hi cabrien el Camp Nou (com està o amb ampliació a 110.000 localitats) i el Palau Blaugrana. No dona doncs per traslladar-hi tots els equipaments actuals (Camp Nou, Palau, Pista de gel, oficines, etc.) ni els proposats en campanya electoral per l'actual Directiva (Camp Nou, nou Palau, Palauet, Espai Barça, etc.).
 
Camp Nou ampliat, Palau i cúpla del St.Jordi
El creixement en aquest espai, dins del terme municipal de Barcelona, ve limitat pels terrenys que ocupen el RACC (en la mateixa illa), l'Hotel Joan Carles I, el Reial Club de Polo i el nou Parc Metropolità BCN-L'H. Sembla que la opció més viable, per temps i finançamemt, seria incloure-hi també en aquest projecte a tres bandes amb l'Ajuntament i la Univesitat de Barcelona la permuta d'una part del Parc Cervantes, a l'altre costat de la Diagonal, per construïr-hi el nou Palau (donat que hi cap fins i tot un Palau Sant Jordi). L'Ajuntament podria doncs construïr un parc més proper al nucli de Les Corts en una part dels terrenys de Travessera. Els dos espais a la Diagonal es podríen comunicar subtarraniament i serien la porta d'entrada a la ciutat pel seu extrem nord, amb el que encara es podria rentabilitzar publicitàriament més fàcilment el projecte amb façanes murals en ambdós edificis.

No veiem gaires opcions més que facin atractiu
pels Barcelonistes un projecte de trasllat com aquest.
És una opció, no?.

3 comentaris:

  1. És una opció a traslladar-hi només el Camp Nou.
    O sigui, que millor quedar-se als espais actuals.

    ResponElimina
  2. Aquest cop t'has superat Jordi. Com és possible que cap "periodista" tingués la curiositat i la professionalitat per fer una cosa tant senzilla com retallar del google maps per comparar-ho? El que vaig dir en el seu dia: foc d'encenalls per distreure l'atenció.

    ResponElimina