dijous, 15 de març del 2012

CAMP NOU: ELS LÍMITS D'UNA HIPOTÈTICA AMPLIACIÓ.

L'agència EFE i TV3 han informat avui de la proposta de projecte que el Barça faci un estadi nou en els terrenys de les instal·lacions esportives de la Universitat de Barcelona a la sortida de la Avinguda Diagonal, permutant-los per l'actual ubicació del Camp Nou que es convertiria en zona universitària.

La empresa MCM (Mur Cortina Modular), que ja ha projectat la utilització de les façanes de la nova Masia Oriol Tort amb finalitat publicitària podria encarregar-se de muntar el mateix sistema en tota la façana perimetral d'aquest nou estadi que en permetria l'autofinançament del projecte en aquesta estratègica ubicació.

Un aforament de 110.000 seients també es poden aconseguir remodelant el Camp Nou, on no seria tan rendible econòmicament la publicitat de la façana, caldria conviure amb les obres que afectarien la coberta i tribuna, i es treballaria sobre un estadi de més de 50 anys. Però equilibrant les alçades de tribuna amb la de lateral es guanyarien unes 8.000 localitats.

Simulació del Camp Nou equilibrant l'alçada de tribuna amb lateral sense expandir els gols.
Creiem que un nou estadi hauria de fonamentar el seu disseny conservant les alçades, formes i distribucions de les graderies actuals, que han rebut un reconeixement unànim durant molts anys pel seu ambient i acústica, amb el que evocaria al Camp Nou i facilitaria la transició sentimental dels abonats i barcelonistes. La façana, espais interiors i coberta podrien córrer a la imaginació i gosadia dels arquitectes.

La ubicació proposada permetria definir uns accessos sense l'encorsetament de les illes urbanes que permetria la creació de zones d'aparcament i facilitant-ne el trànsit de persones i vehicles. Potser també caldria tenir en compte traslladar-hi la resta d'equipament blaugranes com el nou Palau i l'Espai Barça.

Sembla doncs que aquesta proposta en fase incial de projecte pot tenir més pros que contres.
Esperem que la majoria dels actuals inscrits siguin ja abonats quan una o altra opció s'inauguri, i que serveixi per que un bon grapat dels nous inscrits deixin de ser-ho o fins i tot liquidar la Llista d'Espera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada