diumenge, 5 de febrer del 2012

POLÍTICA DE COMUNICACIÓ SOBRE ABONAMENTS: L'AMIC PERIODISTA.

Fa exactament un mes vam rebre resposta des del Club sobre les qüestions que els vam plantejar del seguiment que fem del lliurament d'abonaments a la Llista d'Espera. Se'ns va dir que, tant en aquest punt com en el de la segona ratificació i l'actualització de la Llista d'Espera, "n'informarien en el moment oportú".

En aquest període només ha aparegut informació sobre aquests temes en articles publicats al Mundo Deportivo pel periodista Francesc Perearnau. Així vam poder assabentar-nos que després de tancar el procés de ratificació el dia 7 de gener es va actualitzar la Llista d'Espera tres dies després, i que aquesta setmana sembla que finalment s'ha enllestit el lliurament dels primers abonaments a la Llista d'Espera des de la seva creació,
que pel que sabem han estat 208. Aquesta informació no ha estat confirmada pel Club ni s'ha emès cap comunicat oficial ni noticia a la web.

Trobem doncs que
ha empitjorat la comunicació i publicitat que s'està fent els darrers mesos des del Club sobre aquests temes, fins i tot comparant-la amb el primer any de mandat d'aquesta Directiva. En comptes d'utilitzar-ho per fer-se autopropaganda s'està tractant de forma amagada amb el que gairebé queda en l'anonimat. Pels inscrits que s'han ratificat ambdues vegades els pot beneficiar aquesta dinàmica. Quants més inscrits vagin caient de la Llista per desinformació o aburriment millor pels que quedin. Si s'hi destinen pocs abonaments, abans arribaran als pocs que persisteixin.

Al nostre col·lectiu no els convenç el tracte que se li està donant, encara més situant-ho en la distribució
d'usos que hem deduit que es fa dels seients del Camp Nou. El mateix periodista, que ara sembla que és el portaveu del Club en aquests afers, publicava el febrer del 1999 (pel primer Clàssic de Lliga després de la remodelació de la General de 3a graderia) que el nombre d'abonats al Camp Nou era de 91.398 (cap al 92% de l'aforament)
Nou anys després, el novembre de 2008, Alfons Godall i Joan Oliver van informar, en la presentació de mesures per augmentar l'assistència al Camp Nou amb canvis al Seient Lliure, que hi havien 86.200 abonats (vora el 86% de l'aforament). Van justificar la disminució per normatives de seguretat de la UEFA i que aquestes localitats s'havien passat a taquillatge. Des d'aleshores no s'han donat dades sobre el nombre o proporció d'abonaments.
 

Els darrers mesos aquesta Directiva, en aquest punt coincident amb l'anterior, també justifica passar cap a taquillatge els abonaments retornats al Club que no es renoven donat que s'ingressen quatre vegades més que per un abonat. No ens agradaria que estiguem en camí que els propers quatre anys es segueixi desviant la majoria d'abonaments retornats al Club principalment cap a taquillatge o altres usos comercials. Això faria seguir disminuint la proporció d'abonats i mantenir aturada la Llista d'Espera fomentant la seva reducció per esgotament.

11 comentaris:

  1. Pel que ens han dit aquest any s'han destinat el 100% dels abonaments no renovats a la llista d'espera, per tant en aquest sentit crec que hem de ser optimistes. Ara bé, ja veurem si aquesta tónica continua en els propers anys i especialment en aquest, on sembla que ens podem veure afavorits pel cens de socis i el probable alliberament d'un número important d'abonaments.

    Pel que fa referència a la política comunicativa del Club, cap novetat. Seguirem esperant notícies a través dels mitjans oficials sobre el tancament de ratificació de la llista d'espera i la finalització del procés d'assignació d'abonaments.

    També s'agrairia que fessin públic l'ús de tots els seients al Camp Nou per determinar quina és la proporció entre abonaments i entrades, així com per conèixer el nostre marge d'actuació.

    ResponElimina
  2. Hola, jo sóc un dels que m'acaven de donar abonament, si no m'equivoco l'any passat estava el 248 de la llista i feia 8 anys que estava apuntat. Teniem demanats 3 abonaments i només ens en hem quedat dos.
    Entenc que reclameu transparència, però jo no tinc cap queixa cap aquesta junta en relació als abonaments. Tenint en compte que durant l'era Laporta no s'ha donat ni un abonament i que era imposible saber ni on estaves de la llista ni quan temps estimat hi havia d'espera. Ara al menys han acabat amb l'especulació que feia la gent que es venia el seu carnet, han regularitzat la llista i han començat a repartir abonaments.
    Molta sort a tots els que esteu a la llista!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!!!
      Nosaltres som inscrits com has estat tu fins ara. Tampoc estem totalment descontents o amb desacord amb l'actual Directiva, però creiem que si no se'n fa un seguiment i s'hi està a sobre (com no va fer ningú en l'època anterior) potser haurem d'esperar més de 40 anys (i això no és de justicia havent-hi cada cop menys abonats i un munt de socis esperant).

      Si es vol reduïr gradualment el nombre d'abonats que ho diguin clara i públicament. Si creuen realment que el soci és el propietari del Club, que posin mesures per extingir la Llista d'Espera en aquest mandat asignat-t'hi les localitats que calgui. Si no estan per cap d'ambdos extrems que manifestin clarament el que decideixin fer i ho duguin a terme. Només uns 200 abonaments a l'any són pocs. Més de deu anys d'espera és insostenible. D'aquí quatre anys, o més enllà, tothom demanarà el vot amb promeses que després no s'acompleixen.

      Gaudeix-lo i fes un bon ús, te l'has guanyat per pacient i persistent.

      Elimina
  3. Estic d'acord amb tot el que dius, les coses sempre es poden fer millor i no hi ha hagut mai cap junta que hagi estat transparent del tot.
    Jo penso que amb el nou sistema en el que traspassar un carnet s'ha posat ben difícil (a no ser que sigui familiars de 1º grau), aniran donant més de 200 carnets a l'any. Penseu que si no ets familiar de primer grau i estan a la llista d'espera et traspassen un carnet has de pagar 6 temporades a fons perdut.
    I una cosa que no entenc és perquè nassos hem de pagar 3 temporades a fons perdut més la temporada en curs. Sincerament és un robatori i més després dels anys que he estat esperant pagant el meu carnet de soci mentre esperava l'abonament. En fi tot sigui pel barça, però te l'has d'estimar molt eh...
    salut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. jo estic a la llista,i per el que parleu en tinc per deu anys.Lo que no entenc es el que es parla de pagar 6 anys a fons perdut i atres vegades,tres anys a fons perdut.Perque.? Gracies!!

      Elimina
    2. Es paguen tres anys a fons perdut, sí. És el que hi toca...
      Quin número tens a la llista d'espera?

      Elimina
    3. aproximadament soc el 2200 .Si es parla de 200 cada any........

      Elimina
    4. Jo sóc el 2.241, hem de ser de la mateixa època.

      Pel que ens interessa, confíem en la nostra feina i en el fet que aquest any es farà un cens de socis i s'haurien de lliurar uns quants abonaments més. Et puc assegurar que no hauràs d'esperar 11 anys, tranquil.

      D'això i d'altres temes en parlem al Bloc i als nostres grups de Facebook, t'animen a seguir-nos.

      Elimina
  4. Si, les noves mesures haurien de comportar que la el mercat paral·lel disminueixi. Potser alguns no podran vendre's el seu abonament al mercat paral·lel i simplement el retornaran al club.
    La questió, la clau de tot, es que aqeust abonament retornat vagi a parar al a llista d'espera i no pas al tiqueting!!
    Per aixó gent com aquesta del grup de la llista d'espera és tant important.
    Avui en dia ningu sap quants dels abonaments retornats van a parar a la llista d'espera i quants al tiketing.
    Si el club és dels socis, s'hauria de primar el fer nous abonaments i no pas tiketing per a giris. Ja treiem prou diners de la tele, publicitat, qatar... no perdem a sobre els abonaments.

    ResponElimina
  5. Avui he vist que ha sortit la nova llista d'abonats (almenys el meu número ha canviat), i no em quadra res. Durant el 2011 tenia el número 2220 a la llista. Segons la web del club (http://www.fcbarcelona.cat/club/detall/noticia/6-224-socis-a-la-llista-despera-dabonaments) 199 socis ja han accedit a l'abonament. Doncs el que no entenc és que el meu nou número sigui el 2214. No hauria com a mínim d'haver avançat 199 posicions (més les possibles baixes de no renovacions)?? Com pot ser que n'hagi avançat només 6? Que se'ns ha colat algú a la llista??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jordi això que comentes és molt extrany. Tots els usuaris del grup hem baixat unes quantes posicions, de fet jo tenia el 3210 i ara el 2241 (gairebé 1000 números menys).

      Assegura't que realment tenies l'any passat el 2220, en cas contrari hi ha un error seguríssim.

      Elimina