dimarts, 18 de març del 2014

PRESENTACIÓ NOU ESPAI BARÇA PELS INSCRITS: DUBTES.

Aquesta tarda es farà la presentació a la que s'han convocat els Inscrits en Llista d'Espera d'Abonaments. El nostre grup ha analitzat la informació proporcionada per la Directiva les darreres dues setmanes de "campanya". No ho hem fet només amb ulls de nen boca-badat per l'al·lucinant idea que se'ns mostra. Pel bé del Club hem repassat els petits detalls per intuir el que no s'aclareix prou bé. Aquests són els nostres principals dubtes.

A començament de 2012 la premsa ja va començar a remenar la possibilitat de la construcció d'un nou estadi a tocar de la Diagonal. El març de 2012 nosaltres ja vam publicar en aquest blog quins podien ser els límits d'una hipotètica ampliació de l'actual estadi.
Per aquella època el Sr. Moix dubtava a RAC1 de la visibilitat des dels seients d'una ampliació de tercera graderia. La proposta actual va més enllà, donat que sembla que s'arribi en tot el perímetre de tercera graderia a les 40 fileres. Així doncs, si el nostre càlcul ja semblava que quedava just, hi cap la ampliació proposada en l'actual parcel·la sense haver de moure l'estadi? Nosaltres creiem que, a la espera de projecte arquitectònic i urbanístic, tal com està ara sembla que no.


Perímetre de la parcel·la i de la proposta d'ampliació del Camp Nou
En aquesta animació només es reflecteix el perímetre dels fonaments de la graderia, encara faltaria col·locar la plataforma circundant d'accés a la segona graderia. El paper i les presentacions 3D ho suporten tot, però en l'animació oficial compten que la distància entre la cantonada nord-oest i el carrer és equivalent a la de la cantonada sud-est i Travessera, i no és pas així.


La presentació sobre les fases de la remodelació  mostra els següents aforaments per temporada: 
2016-17:   99.412  [fins el 2012-13 eren 99.354 i aquesta són 99.758]
2017-18:   95.150  (Gols de 1aG acabats)
2018-19: 100.611  (Gols de 2a i 3a G i Lateral de 1a i 2aG acabats)

2019-20:   94.587  (Lateral 3a G i Tribuna 1a i 2a G acabats)
2020-21: 105.053  (Tribuna 3a G acabat).
Això suposa que les modificacions parcials d'aforaments faran que la reorganització d'abonats/des s'hagi d'anar fent gradualment. Per exemple, la primera temporada faltaran unes 5.000 localitats de les graderies baixes dels gols amb el que ja caldrà traslladar abonats/des a altres zones.  I així successivament fins enllestir la darrera fase. Aleshores, quan es compta doncs lliurar els abonaments dels 2/3 dels nous seients als inscrits? En la darrera fase, quan només s'alliberi massivament la 3a graderia de tribuna? Caldrà doncs esperar encara 6 anys més? Aleshores potser portem esperant entre 16 i 10 anys!
Si la Directiva segueix el ritme actual de lliurar 225 abonaments anuals als inscrits, i comptant que en la capçalera de la Llista d'Espera s'està avançant a un ritme d'unes 434 posicions anuals, a començament de la temporada 2020-21 quedarien menys de 600 inscrits/es amb una antiguitat superior a juliol de 2010. Així doncs, pensen liquidar els inscrits d'abans del mandat per l'ampliació d'aforament o pel ritme actual de lliurament? Es destinarien la resta de 2/3 parts de nous seients als inscrits/es posteriors liquidant en bona part els que hi son actualment?.

Un dels punts crítics pels abonats/des són les derrames (que sembla que no en hi hauran) i la previsible, algun dia, pujada de quotes d'abonament. Si en els darrers tres anys els preus de les entrades han pujat gairebé una tercera part dels preus de la temporada 2009-10, aquesta pujada del preu dels abonaments pot ser propera al 40% que va fer la Directiva del Sr. Laporta la temporada 2003-04. Els socis/es als que el Club no ha pogut proporcionar abonament tots aquests anys estarem penalitzats a pagar les tres anualitats a fons perdut amb els nous preus? O com a reconeixement a la nostra fidelitat, perseverància i la despesa d'anualitat de carnet de soci se'ns conservarà en aquest cas el preu de la darrera anualitat abans de la pujada?.


Tenim molts més dubtes, i segur que ens sorgiran alguns d'altres en la exposició dels Directius, però aquests són prou significatius per decidir si considerem viable i executable la proposta de la Directiva.

2 comentaris:

  1. Molt bona la reconstrucció dels fonaments del Camp Nou un cop ampliada la tercera graderia, és molt interessant el que exposes.

    I és al·lucinant que cap mitjà se n'hagi fet ressó.

    ResponElimina
  2. Bon treball.

    Saludos desde el blog culé Pasión por el Fútbol: http://marbcn2510.blogspot.com

    ResponElimina