dilluns, 31 de març del 2014

REFERÈNDUM DE LA PROPOSTA DEL NOU ESPAI BARÇA: CURIOSITATS.

La darrera setmana abans del referèndum per la proposta del Nou Espai Barça, inclosa la remodelació del Camp Nou, ja ha arribat. I s'ha trobat a faltar que algú defenses la campanya pel No. 

http://www.8tv.cat/8aldia/equip-reporters/nou-camp-nou/
8tv-EquipDeReporters 29/03/2014 Nou Camp Nou?
Un dels puntals de la Directiva per defensar-ne la necessitat és la reforma de la primera graderia. I un dels fets que més destaquen és la visibilitat deficient des de les fileres de darrera. Les fileres que es volen eliminar per fer-hi les 80 noves llotges VIP. Qui vagi assíduament a aquesta zona del camp pot tenir-ne opinió, la resta s'han de refiar del que se'ls explica. La presentació de la visió del camp des d'aquest punt que es mostra en el material confeccionat des del Club sembla més que dubtosa. Creiem que s'ha exagerat la perspectiva prenent la fotografia des de dins de les actuals llotges.

Comparació de la visió des de darrera de 1aG presentada per la Directiva i la real

La Directiva mostra doncs una visió des de dins de la llotja d'empeus com si fos la d'assegut a les darreres fileres de la primera graderia (les que tot just al clatell tenen els seients corresponents a aquestes llotges de lateral). Estem d'acord amb el que la visió és un pèl claustrofòbica, perdent la perspectiva de totes la graderies de l'estadi. Però el que de veritat compta és que es veu perfectament tot el terreny de joc i gairebé la primera graderia complerta del costat oposat. No són doncs tendencioses les imatges de la presentació oficial?.

Per altra banda s'ha discutit molt en tertúlies i xarxes socials sobre si es vota una idea o caldria votar un projecte acabat. A la exposició fixa, que es pot veure al Camp Nou, hi han un panells interactius amb tota mena de plànols arquitectònics de les noves instal·lacions. Aquestes imatges no s'han inclòs ni a la exposició itinerant, ni a la revista Barça, ni enlloc més. Molt ens sembla que si que hi ha ja un projecte embastat, sinó moltes de les manifestacions que estan fent els Directius en les presentacions no s'enten. Potser és veritat que no es vol presentar el projecte amb tot detall per no donar opció a una opinió desfavorable.

Finalment, el Vicepresident de l'Àrea Patrimonial opinava a l'inici del mandat a la premsa, quan semblaven no voler sentir-ne parlar de remodelació amb ampliació, que la visibilitat des de la tercera graderia era deficient i que ningú estaria interessat en anar-hi. Doncs ara la proposta que presenten redueix en unes 10 fileres la primera graderia i l'amplia, més enllà del màxim al centre de lateral, en tot el perímetre. Doncs la visió des del nou estadi des de final de tercera graderia no serà tant dolenta, no? I millor que des de darrera de  la primera graderia actual? No ho creiem?.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada