diumenge, 13 de maig del 2012

PROPOSTA PER UN CAMP NOU PLE TOTS ELS PARTITS

L'equip més triomfant de la història de Can Barça no ha aconseguit emplenar el Camp Nou. Tot i que les Directives, tant aquesta com l'anterior, publicitin un augment gradual de l'assistència a l'estadi les darreres temporades (del 62'84% de 2008-09 al 75'31% d'aquesta temporada), aquesta no és suficientment plena i encara queden buides de mitjana 24.631 localitats (que no són pas poques).

Campanya "Allibera'l"
Hem fet un seguiment aquesta temporada, com pot fer qualsevol altre afeccionat, de la disponibilitat d'entrades pels canals oficials, pels "oficiosos" i pels "fraudulents", de l'assistència a l'estadi i de les poques dades que s'han donat del Seient Lliure. Han sortit inicialment a la venda per cada partit com a màxim 2.000 entrades, de vegades poc més de 700. Amb antelació sortien milers d'entrades per les planes de revenda a internet, per defecte un 50 o 100% més cares i que podíen arribar a quadruplicar o quintuplicar el preu oficial. Unes hores abans del partit aquestes planes tancaven la venda, i on anàven a parar totes les entrades que restaven per vendre? El Club va informar que a la primera volta de la Lliga es van alliberar uns 30.000 seients per partit, dels que es van vendre el 78% (restant uns 6.600 sense col·locar). L'assistència mitjana en aquest periode de temps va ser de 74.390, amb el que per què restàven buides les poc més de 18.000 localitats restants?. Abonats mandrosos fins i tot per alliberar? O que es creuen tant en propietat del seient que ni l'alliberen? Les entrades no venudes a les planes de revenda? Compromisos o patrocinadors que tot i disposar-ne no en fan ús?.

Les coses són com són i, sincerament, nosaltres no podrem pas fer-les canviar (siguem clars). Altra cosa és que ens hi adaptem i fem propostes, que sovint s'anomenen "solucions imaginatives", per poder accedir en les mateixes condicions que els socis abonats al Camp Nou sense destorbar tota la munió d'interessos i pràctiques que es fan al voltant dels abonaments i les entrades. Si es vol un Camp Nou ple es pot començar per facilitar l'assistència als més de 6.000 inscrits que esperen abonament, sense que es vegin afectades la venda d'entrades, oficial i no-oficial, i la titularitat de l'abonament dels socis que en tenen.

Nosaltres creiem que n'hem trobat una solució,
fa unes setmanes l'hem fet arribar al Club, i dimecres 16/05/2012 la defensarem davant els seus gerents. Desitgem que ens facin una mica de cas, donat que ens han citat, i se la facin seva (tothom hi sortirà guanyant).

4 comentaris:

  1. Els socis abonats no som mandrosos, ni molt menys, ja que com dius s'alliberen de mitjana 30.000 entrades per partit. A més els socis abonats gaudim de l'abonament camp ple que dóna avantatges a qui vagi a tots els partits i alliberi si no hi pot anar(a excepció de dos partits com a màxim).
    A més sempre hi han entrades a la venta menys quan hi han partits importants, pràcticament l'estadi es va omplir el dia del Barça-Madrid i el dia del Barça-Chelsea. Els demés partits si el camp no està ple, és perquè la gent no ha volgut venir. No crec que sigui culpa del Barça per la forma que ho gestiona ja que tampoc es tracta que les quasi totes les localitats de l'estadi siguin abonades!!! Llavors també hi ha el tema de la reventa, hi ha gent abonada o que té entrades que deixa els carnets o les entrades a una gent que gestiona la venta a un preu més car del normal i així guanya més diners el que vent l'entrada i també el que la gestiona. Aquesta gent que ho gestionen també venen abonaments de la gent que no té prou diners per seguir-lo pagant i els hi dóna a ells perquè els venguin (de forma il·legal) a elevats preus per així treure'n profit també per les dues parts. Així que o esperes uns anys en llista d'espera a que el barça te'n doni un o el compres al mercat negre!!

    ResponElimina
  2. El concepte de mandrosos l'hem emprat per la porció dels 18.000 seients que queden buits per que alguns abonats no hi van ni alliberen, no per tots el abonats. Uns quants milers no ho fan gairebé mai (la Directiva en va donar dades al finalitzar la temporada anterior) i fins i tot 400 abonaments ni asisteixen ni alliberen cap partit en tota la temporada.
    És cert, 72h abans de cada partit hi han entrades per tots el partits de la temporada, però sense que els no-abonats tinguem un descompte de més del 75% com en dona dret un abonament. Molts inscrits pagant el mateix que paguem per anar a 7 o 8 partits per temporada, que és el cost d'un abonament, segur que també optariem a tenir un "camp ple".
    Digueu-nos idealistes, o que econòmicament tenim altres prioritats que dispendiar els estalvis pagant a preu d'or un abonament en el mercat ocult, però considerem immoral e il·legal (pels estatuts) i un frau comerciar amb l'abonament (fins i tot per financiar-lo per que surt car).
    Nosaltres esperarem, i tant parlar de valors aquí i allà, serem fidels a l'esperit del Club.

    ResponElimina
  3. Quines dades us va donar el club?. Dades personals?.

    ResponElimina
  4. "Hem fet un seguiment aquesta temporada, com pot fer qualsevol altre afeccionat, de ... ... i de les poques dades que s'han donat del Seient Lliure."
    Des del Club no ens han donat cap dada al respecte. Es va divulgar per la megafonia del Camp Nou els partits contra el Granada i l'Sporting (sense ni cap piulada com per l'assistència).

    ResponElimina