dimecres, 11 d’abril del 2012

CAMP DE NOVA PLANTA A LA DIAGONAL? UN PARELL D’ANOTACIONS.


El Cap de l’Àrea Patrimonial, Jordi Moix, va dir fa poc d'un mes que el Club estava realitzant consultes als socis respecte a la remodelació del Camp Nou. En aquest temps cap membre del nostre grup ha estat consultat ni n’ha tingut noticia.
Esports U.B., veïns i límits municipals.

Aquestes setmanes s’han anat filtrant notícies sobre la construcció d’un nou estadi als terrenys esportius de la Universitat de Barcelona a la entrada a Barcelona per la Diagonal.

Finançat per publicitat amb murs de leds a les façanes? o per un patrocinador que prengui el nom de l’estadi, Qatar Stadium?.


Cercant informació, de la que no s’explica ni es publica, ens hem adonat d’un parell de detalls que volem compartir, per tancar el tema, amb qui tingui interès d’opinar amb fonament.

La parcel·la d’Esports U.B. comparteix illa amb el RACC, i limita amb el complex esportiu Eucagest (el d’Hospitalet Nord, on darrerament s’han fet al restaurant Pool Club alguns Tu Diràs de RAC1) que està en municipi de l’Hospitalet de Llobregat. Els terrenys estan majoritàriament en terme municipal de Barcelona, però l’extrem sud de la parcel·la, al carrer C. Ferrer Salat, pertany al terme municipal d’Hospitalet de Llobregat. Això no afecta la construcció d’un estadi de les dimensions de l’actual Camp Nou 

Contorn de l'actual Camp Nou sobre Esports U.B.
o ampliat, tant sigui en orientació Nord-Sud com Est-Oest, que tot i encabir-s’hi justet, podria ocupar només la part de la parcel·la de Barcelona. Faria riure que després de la simpàtica expressió llençada pel Joan Laporta ens haguéssim de sentir el mateix: club metropolità (cap problema, però la conyeta ens la podríem estalviar).
Contorn d'una ampliació del Camp Nou,
anivellant-ho al lateral, sobre Esports U.B.
L’actual Camp Nou està ubicat en un espai més o menys pla, però aquests terrenys a la Diagonal no ho són tant. Entre els punts mitjos de la façana de la Diagonal i la del carrer C. Ferrer Salat cal salvar un desnivell d’un 8% (en uns 330m en línia recta hi ha una diferència d’alçada d’uns 27m) quan en l’actual no supera l’1%. Construir un estadi com el Camp Nou o el Bernabeu amb una alçaria, d’entre 45 i 50m, afegida a aquest desnivell pel costat sud en dificultarien molt el accessos verticals. 

Construir-lo al nivell més baix de la parcel·la, recolzant part de la grada directament sobre terra ferma, provocaria que la façana nord a la Diagonal es veiés reduïda a la meitat d’alçada, facilitant l’accés vertical en tot el perímetre però reduint considerablement la superfície que es podria emprar publicitàriament per fer rendible el projecte. En aquest aspecte, la visibilitat d’aquest estadi ja es veuria prou destorbada per la seu del RACC, amb edificis arran de quatre plantes des de la cantonada de la Diagonal baixant per la façana est de la parcel·la, com per no destacar-ne clarament per alçada.

Perspectiva d'Esports U.B. amb el contorn d'una ampliació del Camp Nou anivellant-ho al lateral.
Nosaltres només esperem que, tant en el cas de la remodelació de l’actual Camp Nou com en la construcció d’un nou estadi, es puguin ampliar les localitats, tenint en compte la demanda d’abonaments, i es millori la confortabilitat dels seients eliminant la sensació d’amuntegament que es pateix en moltes zones del Camp Nou.

Acomplert això es poden fer totes les localitats i llotges o per hospitability que es vulgui i els espais de serveis comuns necessaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada