divendres, 18 de novembre del 2011

UN CAMP NOU SENSE ABONATS?

06/02/1999 Comunicat del club citat la Mundo Deportivo, "Amb la reconversió de la tercera graderia, el Camp Nou acull a 91.398 abonats". L'aforament del Camp Nou era d'unes 98.000 localitats després d'aquesta reforma.

11/11/2008 Alfons Godall, Vicepresident de l'Àrea Social en roda de premsa, "El nombre actual d'abonats del Camp Nou és aproximadament de 86.200". "El 2003 hi havia més abonats que espai físic disponible. Per aquest motiu, la política de la Junta Directiva en els últims cinc anys ha esta de no crear-ne de nous, atenent una normativa de seguretat de la UEFA".

Això suposaria una mitjana d'abonament retornats anualment al club d'uns 650 entre el 2000 i el 2008?

Actualment no hi han dades sobre el nombre d'abonats, tot i que creuant declaracions de Directiu i Gerents del club, es poden situar al voltant dels 86.000. Si és així, on són els 225 abonaments anuals retornats al club anualment els darrers tres anys? 

En onze anys el nombre d'abonats ha disminiuit en uns 5.000, passant d'un 93% de les localitats a un 87%. La UEFA exigeix un 5% de l'aformanet dels estadis per l'equip visitant. Així doncs, acomplint amb les normatives de l'organisme europeu, encara podrien haver-hi uns 8.000 abonats nous. Com és que no es fan més nous abonats?.

La tendencia sembla doncs, sigui quina sigui la Directiva, reduïr progressivament el nombre d'abonats. La nostra no ha de ser una lluita dels 8.000 que estem esperant abonament, si no també de tots els abonats per defensar la seva existència i pluralitat.

2 comentaris:

  1. Els socis no abonats només rebem "bones paraules" de la junta, però a l'hora de la veritat, els interesa més vendre les entrades a touroperadors que generar nous abonaments.

    ResponElimina
  2. No ho entenc. El club podria posar 8.000 nous abonaments (per cobrir casi el 100% de la llista d'espera) i amb l'existència del seient lliure, el club sempre disposaria d'entrades per poder vendre a taquilla a tota aquella gent no socia que vulgui anar al camp a veure algun partit. A més, el club tindria l'ingrès fix de l'abonament més l'ingrès de la venda d'entrades del seient cada cop qeu s'alliverès.
    Dona la sensació qeu el club cada cop està més en mans de les TVs, de nike, de VIPs, de "Hospitalitys" etc... mentre la gent normal cada cop ens quedem més exclosos.

    ResponElimina