divendres, 14 de març del 2014

EVOLUCIÓ DE L'ORDRE A LA LLISTA D'ESPERA D'ABONAMENTS

El nostre col·lectiu al facebook fa tres anys que es va crear i, com a requisit per entrar al grup que no és accessible públicament, demanem justificar el número d'ordre en curs i la data d'inscripció. Això ens ha permés poder fer-nos una idea de la evolució de l'ordre a la Llista d'Espera d'Abonaments. Amb la dinàmica implantada, els darrers tres mandats  de cercles virtuosos, fent presentacions en comptes de donar les dades concretes, nosaltres hem confeccionat un gràfic de l'evolució de la Llista d'Espera per explicar el que ens interessa (que en aquest cas és tot el que cal explicar).

Ordre a la Llista d'Espera d'Abonaments en les diferents actualitzacions.

Des del començament estem demanant a la Directiva que, entre d'altres coses, es publiqui anualment, per exemple amb cada actualització, la Llista d'Espera d'Abonaments sense vulnerar la Llei de Proteccions de Dades. Només amb la clau de soci i la data d'antiguitat n'hi hauria prou. Però escudant-se en aquesta legislació no ho han fet, tot  i que si que s'esforcen en salvar-la per publicar altra mena de llistats (com el de sortejos de llotges, de banderoles, la lliga de socis, etc.). Així doncs no s'ha pogut fer el seguiment de la total transparència del procés. Ningú pot demostrar la estricta fiabilitat de l'ordre d'espera, ni l'anterior Directiva ni l'actual (per molt que l'hagi regularitzat i arrencat).

No ens serveix doncs que els Directius prometin en les presentacions del referèndum per la proposta del Nou Espai Barça que l'ampliació de l'aforament amb la reforma de l'estadi servirà per liquidar als inscrits que ho són des d'abans d'aquest mandat. No es posen d'acord en les proporcions dels nous seients,   meitat o terços, que caldria destinar-hi, però nosaltres calculem que es tractarien d'unes 3.000 localitats. 

No cal doncs esperar a la reforma del Camp Nou, si volguessin es podria fer per la temporada vinent. No són tants seients, i haurien d'estar disponibles. A que es destinen aleshores els seients que no són d'abonats/des? Per què en els procesos de millora de localitat i lliurament a nous abonats només es pot triar entre uns pocs centenars de seients?.

Una de les altres peticions que no ens han atès és que anualment es difonguin les quantitats  dels diferents usos dels seients del Camp Nou (abonaments, compromisos, contractes del patrocinadors, tour-operadors, etc.). Sembla que no ha canviat gaire cosa en aquest aspecte aquests tres anys, potser si en els beneficiats però no en les proporcions. Amb unes 15.000 localitats sense abonats/des, i amb l'única imposició de reservar-ne unes 5.000 per exigències de la UEFA, si només surten a la venda per taquilles un parell de milers no se'n poden destinar 3.000 pels abonats que fa entre 6 i 10 anys que n'esperen i s'han mantingut ferms acatant totes les indicacions que han fet des del Club?.


En aquests tres anys la meitat d'inscrits des del 2010 ja han desistit. No es mereixen ja els supervivents rebre un reconeixement? Si la proposta no tira endavant, es seguirà només a un ritme de 225 nous abonats?. 
No pot ser que una Directiva que va prometre que vetllaria pels interessos dels socis, no van especificar si abonats o no, es tregui de sobre per desgast aquesta obligació. 

La nostra decisió en el referèndum no es decidirà doncs, com ha manifestat el Sr. Cardoner, per la credibilitat o no de l'actual Directiva. Es fonamentarà en l'anàlisi dels fets dels temes que ens afecten, i no per que ens llencin un peixet que fa temps que creiem que ens l'haurien d'haver servit a taula.

2 comentaris:

  1. Completament d'acord. Crec que ens hauríem d'organitzar i posar-nos en contacte amb la directiva. Hem de donar a conèixer la nostra situació. Aquesta directiva ha demostrat que ni els socis ni el futbol son la seva prioritat però amb l'intent no hi perdem res. A més, si amb el carnet de soci poguessis tenir descomptes del 40÷60% (i no només el dia del Cartagena) el camp s'ompliria molt més.

    ResponElimina
  2. Francesc, un cop l'any ens hem reunit amb la Direcció de l'Àrea Social per fer-li arribar tot el que es tractava en el nostre grup (preguntes, opinions i propostes). Ens han atès molt bé, però no creiem haver estat escoltats. Consideren que ja han fet molt per la Llista d'Espera d'Abonaments, no volen molestar gens al abonats poc complidors i diuen que estan darrera de les activitats fraudulentes tot i que no en fan gaire publicitat. Dimarts ens han citat per primera vegada a tots els inscrits/es per explicar-nos la proposta de nou espai barça. Hi aniràs?

    ResponElimina