dimarts, 12 de novembre del 2013

ACTUALITZACIÓ CONTINUADA DEL CENS DE SOCIS/ES

El Club s'ha gastat un milió d'euros, en un dispositiu especial, per fer el darrer any una actualització del cens de socis/es. La anterior actualització la va fer la Directiva d'en Joan Laporta el 2004, fa vuit anys. Sembla que hi han 30.000 dels 170.000 socis/es del Barça que no han fet aquest tràmit, i se'ls donarà de baixa. No està clar quants són abonats/des, i la Directiva de Sandro Rosell ha aplicat una butlla, saltant-se tota la normativa i condicions que ells mateixos han implantat els primers tres anys de mandat, de manera que fins i tot es poden haver "traspassat" abonaments de difunts (sense autorització ni herència) a gent que ni tan sols són socis.

Què contemplen els nous estatuts de la entitat respecte a la condició i renovació com a soci? S'ha tingut en compte endegar un procés continuat que asseguri sempre una actualització del cens? Ens podem estalviar que cada nova Directiva hagi de fer una regularització del cens de socis? Així s'evitarien suspicàcies, com que l'actual actualització només cercava purgar el llistat de socis de les incorporacions arran del Gran Repte.

Una manera seria pautar la renovació presencial de la condició de soci/a periódicament segons la edat (com per exemple cal fer amb el DNI o el carnet de conduir). Per exemple, si ets menor de 50 anys cada 4, fins als 65 cada 3, i endavant cada 2 anys. Però s'ha tingut en compte això en els nous estatuts del club? (que encara no estan disponibles a la plana d'internet del Barça).

Ens podem sentir que propostes com aquestes es podríen haver fet en el llarg procés de redacció dels estatuts, però per la nostra experiència d'aquests dos anys amb els abonaments (com la proposta rebutjada de l'abonament de seient lliure) no hi confiem. Han de ser els que formen els cercles vistuosos els que han de liderar i endegar mesures que afavoreixin el club, els socis i els afeccionats, i no que sembli que es gestiona més en benefici propi o d'interessos ocults (com es manifesta aquesta setmana France Football).

1 comentari:

  1. No s'ha previst cap periodicitat als nous Estatuts. Però crec que sí es preveu la necessitat que s'actualitzi i es revisi el cens com a part ordinària de l'activitat de la Junta.

    ResponElimina