divendres, 28 de juny del 2013

ACTUALITZACIÓ DEL CENS ... NOMÉS PER NO-ABONATS?

Queden menys de 48 hores per que es tanqui el termini d'actualització del Cens de Socis del F.C.Barcelona. Les darreres setmanes el Club ha engegat una campanya publicitària amb cunyes de ràdio per recordar-ho als socis/es. Algún diari esportiu ha publicat una petita nota de marge citant-ho. El Vicepresident de l'Àrea Social va fer fa uns dies alguna manifestació per acabar de donar una empenta. Però no hem trobat dades de quin grau d'avanç s'ha assolit (fa un mes sembla que encara mancava un 37% dels socis).

Fa un dies vaig sentir una conversa que em va sobtar. Un soci abonat manifestava que no havia anat a actualitzar-se al Cens, i que no tenia pas pensament de fer-ho. Deia que el 2004 ja no ho havia fet, i no va passar res. Potser és un cas extrany, o mal explicat. Al nostre grup al facebook no en tenim conneixement de cap altre. Nosaltres hem intentat fer-ne recordatori per que no se li pases a ningú, i més si és abonat. 

Tot i això, considerem que l'actualització del Cens ha de ser curosa i estricta. Si no s'ha comunicat i difós suficientment des del Club és criticable, però no ara si no des de l'octubre. Postser es podruirà aquest cap de setmana un allau de visites de darrera hora per fer el tràmit, i moltes queixes les properes setmanes (que suposo que el Club calcula ressoldre fins a l'octubre). Donat que es tracta d'una actualització del Cens de Socis tots han de ser tractats igual, siguin o no siguin abonats. Qui no se n'hagi preocupat en tots aquets mesos no te raó en queixar-se desmesuradament ara. Els abonats que puguin perdre la seva condició per aquest procés hauran malbaratat un bé molt preuat. Nosaltres només volem que des del Club es sigui totalment "transparent" sobre el nombre d'abonaments que recuperin i s'expliqui que es fa amb ells (creiem que no s'han de destinar ni a patrocinadors, ni a agències, ni tour-operadors, etc.) o han d'anar directes a taquillatge des del Club o per nous abonats.

1 comentari:

  1. La tardor de 2011 en Jordi Cardoner manifestava que el 2012 seria any de Cens, d’actualitzar el Cens de Socis com al 2004. Es va anar endarrerint per que es considerava un procés complicat que no era possible fer en pocs mesos, donat que podia col•lapsar l’OAB. Finalment havia de començar el juny de 2012 i allargar-se fins el juny de 2013. Però definitivament es va iniciar l’octubre de 2012, semblava que per acabar un any després. Es van condicionar uns mòduls vora l’OAB, amb personal extern, per fer específicament l’atenció d’actualització. Un cop endegat es va informar que finalitzaria el 30 de juny de 2013, amb el que finalment ha durat poc més de vuit mesos. Passats dos dies del termini no hi ha cap informació des del Club. Ha acabat doncs el procés?

    Entre la opacitat i la transparència hi ha la translucidesa. Potser no es tancarà realment fins a l’octubre, com es preveia, quan iniciada la temporada tots els abonats que “han passat” d’actualitzar la seva condició de soci reclamin que no els arriba l’abonament per la temporada 2013-14. Aleshores si que es col•lapsarà l’OAB davant un munt de gestions de reclamacions i alguns traspassos d’abonaments, no? Quants socis han fet la gestió d’actualització? Quants abonats no han actualitzat la seva condició de soci?

    ResponElimina