dijous, 7 de març del 2013

GRUPS D'ANIMACIÓ, i/o RADICALS?

Hem viscut una setmana intensa, en la que s'han conegut moltes informacions a les que els darrers tres anys no s'havien donat resposta (per no dir amagat). 

El detonant ha estat la notícia llençada pel periodista Sique Rodríguez, de La Ser, que des de començament d'any el Club estava duent a terme una Grada d'Animació encoberta, donat entrades als grups d'animació.

Les declaracions del Vicepresident de l'Àrea Social, Jordi Cardoner, divendres 01/03/2013 a TV3 reconeixent-ho, i la compareixença del President Sandro Rosell, amb el portaveu de la Directiva Toni Freixa, en roda de premsa aquest dilluns 04/03/2013 ho han confirmat. 
Després de tres anys, per primera vegada, hem pogut escoltar de boca d'un membre de la Directiva quins eren els grups que estaven darrera de la Grada d'Animació.

Quelcom ha canviat, per que dimecres també van entrevistar Jordi Cardoner a La Graderia de La Ser 06/03/2013 20:30h [30'] i, casualment la mateixa tarda, el Vicepresident de l'Àrea Patrimonial, Jordi Moix, al Primer Toc de RAC1. No ha estat fins a aquestes compareixençes que s'ha anomenat als Boixos Nois entre dels grups, ara 10 en comptes de 9, que estaven dins del projecte de Grada d'Animació.


Però qui són aquests #nanosmoltmacos, i per què ha costat tant d'aclarir qui eren?

Remuntant-nos a l'origen cal recordar la presentació de "Fanatics Barça" el 18/05/2010 al Paranif de la Universitat de Barcelona, en la que no es va aclarir quins grups d'animació estàven inclosos.
La notícia al diari Sport de l'endemà anomenava, entre d'altres, a Dracs 1991 i Sang Culé (grups d'animació presents només al Palau, seguint totes les seccions). Aleshores Sang Culé va fer un comunicat en el que manifestaven que no tenien res a veure-hi. No va quedar clar doncs quins grups eren realment. Sobtava la presència dels Almogàvers, tot i que no es va podruïr cap manifestació al respecte.   Semblava que
GRUP FIDEL (Vallés)
qui estava al capdavant de la iniciativa era en Carles Vidal, lider del Grup Fidel, que ha estat el coordinador i portaveu de Fanatics Barça. En la primera entrevista que va concedir (un any i mig després), publicada a Mundo Deportivo el dia abans de la Assemblea en que es proposava la creació de la Grada d'Animació als socis compromissaris, ja va donar algunes dades de com es pensava (sabem ara que s'havia pactat) fer.

TALIBAN BLAUGRANA
Entre els grups d'animació amb tarannà més radical que havien de formar part de la Grada d'Animació es podia diferenciar doncs, pels antecedents i per la informació a disponible  internet  directament  de  les  seves  planes,  els
SUPPORTERS PUYOL
Boixos Nois, Nostra Ensenya, Creu de Sant Jordi, ICC (Inter City Culé), KF (Komando Flippers), Taliban Blaugrana, Tòxicos Ventura i Supporters Puyol.
En tot aquest temps ni en Carles Vidal ni ningú havia reconegut que els Boixos Nois eren un dels grups, entre 7 i 9, que
BOIXOS NOIS
pretenien formar part de la Grada d'Animació. El programa d'ahir del Club de la Mitjanit, a Catalunya Ràdio, ha destapat el contingut del pacte pre-elecoral que van signar aquests deu grups amb, l'aleshores candidat, Sandro Rosell.

Cadascú pot, des d'aquí a partir d'ara, llegir, escoltar i veure, per treure'n les seves propies conclusions 
(com a orientació creiem adient la lectura de la publicació de "Connell" "Quien es quien en el Camp Nou", a Blaugranas.Com).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada