diumenge, 19 de febrer del 2012

GRADA D'ANIMACIÓ: NI ENTREM, NI EN SORTIM. NOMÉS OBSERVEM.

El 18 de maig de 2010 es va fer la presentació de Fanàtics Barça, en un acte preelectoral de la candidatura de Sandro Rosell. El cap visible d'aquest projecte és Carles Vidal, lider del grup d'animació Fidels. La idea era recuperar la proposta de Grada Jove que no havia quallat en intents anteriors. No va quedar prou clar quins eren els nou grups d'animació, ja presents al Camp Nou, que formaven aquesta iniciativa. L'article al diari Sport que n'informava citava com a grups involucrats en aquest projecte a Almogávers, Taliban Blaugrana, Unibarçataris, Dracs 1991, FCB Adictes, Creu de Sant Jordi i Sang Culé. Però dies després va haver de disculpar-se per haver inclòs a grups que van manifestar que no tenien res a veure-hi.

El programa electoral de la candidatura de Sandro Rosell recullia aquest projecte com: "Volem ajudar al nostre equip fomentant la creació d’una “Grada Jove” a l’Estadi que permeti crear un ambient d’animació únic però mantenint sempre, i reforçant, la política de rebuig total de la violència.", sense cap altra descripció.
D
esprés de diversos intents de posar-lo en marxa, que sembla que han estat aturats per temes de seguretat amb els Mossos d'Esquadra, es va portar finalment a l'Assemblea del 24 de setembre de 2011 per sotmetre-ho a la decisió dels socis compromisaris. En l'exposició no es va concretar en quins termes es muntaria un espai d'animació al Camp Nou, tot i que per deixar-hi espai l'estiu anterior ja s'havia realitzat un procés de desallotjament dels abonats de la primera graderia baixa del gol nord cap a la resta del Camp Nou.

El dia abans de l'Assemblea es publicava al diari Sport una entrevista amb Carles Vidal on manifestava que el projecte va sorgir de l'interès de Sandro Rosell, que va ser el que li va fer la proposta donat que es coneixien del món penyistic.
Anomenava com a grups d'animació implicats
Unibarçataris, Tòxics Ventura, Supporters Puyol, Nostra Ensenya, Komando Flippers, Grup Fidel i Almogàvers. Van demanar al Club 600 entrades agrupades en el gol nord per la tornada de la Supercopa del 2001 per fer una prova pilot, que deia que va ser exemplar tot i que no es va publicitar enlloc. Per la final de Wembley també se'ls va permetre ajuntar en una mateixa zona 380 entrades.
Respecte a la gestió de les 1.400 localitats de la Grada d'Animació manifestava que serien rotatives, només per no-abonats i a preu reduït, i es gestionarien mitjançant un aplicatiu informàtic. Només es podrien comprar unitariament amb el carnet de Fanàtics Barça, sembla que constituïda com a penya barcelonista, i amb una VISA especial.


Des d'aleshores no se n'ha parlat. Ara comencen a sortir informacions en els mitjans de comunicació com si fos imminent
la presentació oficial del projecte en les properes setmanes, per endegar-ho a final d'aquesta temporada o començament de la propera. Sembla que s'ha d'acabar de concretar amb els Mossos d'Esquadra els temes de seguretat (la inclusió a la Grada d'uns 10 membres del 10% del llistat proposat pels grups d'animació que han estat vetats pel cos de seguretat fins ara).

Aquest és un resum del que es pot trobar sobre aquest tema. En el nostre cas ni entrem, ni sortim. Només observem donat que això afecta la gestió de seients del Camp Nou i pot marcar precedents per les nostres reclamacions pels no-abonats i els inscrits que esperen abonament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada